Om Ryfylke Kodeklubb

Ryfylke Kodeklubb er en lokal klubb med tilknytning til organisasjonen «Lær kidsa Koding». Formålet er å lære barn og unge å mestre den digitale hverdagen, og bruke elektroniske hjelpemidler til å skape i stedet for å kun være forbrukere.

I fremtiden vil arbeidsplassene se annerledes ut enn de gjør i dag. Mange av fremtidens jobber finnes ikke enda. Arbeidsoppgaver automatiseres og det blir flere og flere ting rundt oss som er tilknyttet internett, og som samler inn og bearbeider data. Det vil bli stadig flere jobber hvor digitale ferdigheter er viktige, og kodeklubben er en start på å motivere og inspirere unge sjeler til å få interesse og ferdigheter de kan ta med seg videre i livet.

Kodeklubben arrangerer kodekurs, klubbkvelder for våre medlemmer og Skambra Dataparty. Vi har også et mål om å forebygge at ungdommer detter utenfor på skolen ved å arbeide med spillbasert læring. Dette kan gi læring gjennom spill som Minecraft, og kan brukes i mange fag. Vi har også et ønske om å kunne tilby en vel tilbake for ungdommer som har falt av lasset. Dette er under utvikling i klubben og vi håper å kunne tilby dette når det er klart.