Om Ryfylke Kodeklubb

Ryfylke Kodeklubb er en lokal klubb med tilknytning til organisasjonen «Lær kidsa Koding». Formålet er å lære barn og unge å mestre den digitale hverdagen, og bruke elektroniske hjelpemidler til å skape i stedet for å kun være forbrukere.

I fremtiden vil arbeidsplassene se annerledes ut enn de gjør i dag. Mange av fremtidens jobber finnes ikke enda. Arbeidsoppgaver automatiseres og det blir flere og flere ting rundt oss som er tilknyttet internett, og som samler inn og bearbeider data. Det vil bli stadig flere jobber hvor digitale ferdigheter er viktige, og kodeklubben er en start på å motivere og inspirere unge sjeler til å få interesse og ferdigheter de kan ta med seg videre i livet.

Kodeklubben arrangerer kodekurs, klubbkvelder for våre medlemmer der vi lærer å kode og får erfaring med andre tknologier som , droner, roboter, 3D Printere nosv. Vi holder nå på å bygge opp et Makerspace der vi har mer utstyr på vei inn. 
Ta kontakt om du kjenner noen som vil bidra for å gjøre Makerspacet enda bedre.

Vi arrangerer også Skambra Dataparty der vi har både LAN spill og kreative konkurranser. Neste dataparty er høsten 2021 i den nye kirken på Tau. Ta kontakt om du kjenner noen som ønsker å være med å arrangere.

 Vi har også et mål om å forebygge at ungdommer detter utenfor på skolen ved å arbeide med spillbasert læring. Dette kan gi læring gjennom spill som Minecraft, og kan brukes i mange fag. Vi har også et ønske om å kunne gi et tilbud for ungdommer som har falt av lasset eller gar utfordringer med tradisjonell læring i skolen. Dette er under utvikling i klubben og vi håper å kunne starte å tilby dette i løpet av 2021.

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com