Hvordan kan du hjelpe

Vi trenger hele tiden engasjerte voksne til å drive klubben. Jo flere engasjerte medhjelpere vi har i kodeklubben, jo bedre tilbud kan vi tilby. Derfor ønsker vi at foreldre, besteforeldre, onkler og tanter, ungdommer og andre vil bli med til å gjøre kodeklubben til et sted hvor alle føler seg velkommen og hvor vi kan gi dem noe verdifullt.

Sponsor

I kodeklubben bruker vi roboter, elektroniske dingser som kan kodes, vi har en egen server og på våre arrangement deler vi ut premier. Derfor jobber vi med å skaffe oss sponsorer og vi søker på ulike midler fra stiftelser og støtteordninger. Kjenner du en bedrift som kunne støttet arbeidet vårt i klubben?

Medhjelper

Medhjelpere på kurs, klubbkvelder og dataparty bistår med å sørge for at alle trives, at det blir ryddet før og etter, finne skjøteledninger, gi passord til wifi, passe litt ekstra på de som er nye slik at de føler seg velkommen, føler seg sett, inkludert og ivaretatt. Dette krever ingen kunnskaper om data.

Styre

Du trenger ikke å ha programmeringskunnskaper, og ikke engang særlige dataferdigheter for å være en verdifull ressurs for klubben. Vi trenger også styremedlemmer som kan hjelpe med regnskap, forvalte utstyret, bistå med sosiale arrangementer og andre viktige oppgaver. Å være styremedlem i en kodeklubb er ikke stort forskjellig fra å være styremedlem i et idrettslag, speideren eller andre organisasjoner. Det er ikke mange samlinger i året, og arbeidet blir fordelt slik at det blir overkommelig for alle.

Instruktør

Instruktører på kurset kan litt mer om data. De følger et kursopplegg som er ferdig laget, og kan bistå litt hvis deltakerne sitter fast. Vi har ønske om å komme i kontakt med flere som kan tenke seg å være instruktører på kursene. Har du en god idé til et kurs vi kan holde på kodeklubben? Ta kontakt. Å være instruktør gir også god trening som kan være nyttig i andre sammenhenger. Det finnes nesten ingen bedre gruppe å trene på å være instruktør for enn en gjeng med motiverte barn og unge som er læringshungrige. Dessuten er det et stort pluss å ha med seg på CV’en for en ungdom som snart skal ut i jobb. Arbeidsgivere synes Lær Kidsa Koding er en kjempeflott, spennende og nyttig organisasjon, og legger ekstra merke til personer som har vært frivillig i kodeklubber.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com