Hvem er klubben for

Klubben er for alle med interesse for data, digitale duppeditter og som også kan tenke seg å lære koding. Alle kan lære å kode. Vi bruker en spillbasert tilnærming, og i mange kurs er det Minecraft som er hovedplatformen.

Det er mange barn og unge som har stor interesse for spill på mobil, nettbrett, spillkonsoller og på pc. Mange liker også å tegne, lage musikk og å bruke de digitale hjelpemidlene til å skape på andre måter. En slik interesse for teknologi og media er svært nyttig når de i fremtiden skal ut i jobb. Spesielt hvis de kan bruke de digitale hjelpemidlene til å skape, til å kontrollere omgivelsene, til å automatisere og styre ting.

Mange med disse interessene bruker masse tid på dette på egenhånd, alene, og enkelte føler et behov for å bli sett og anerkjent for det de gjør. På kodeklubben ønsker vi at alle skal føle seg velkommen, føle seg sett og vi gir ros og anerkjennelse for ferdighetene de har tilegnet seg.

Kodeklubben er også en sosial arena der de kan komme sammen med andre som har samme interesser. I stedet for å drive med disse interessene alene vil de møte andre, og få mulighet til å dele erfaringer og kunnskaper.